Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Americani în excursie la "Fulger"

Americani în excursie la „Fulger”

Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a MAI a fost vizitată de reprezentanţii Asociaţiei Poliţiştilor Creştini din SUA, în frunte cu Jim Hammond, şeful poliţiei din regiunea Hamilton, statul Tennassee, Sean Wallace, şeful poliţiei din oraşul Arcansace, acelaş stat, şi alţi şapte angajaţi din diverse subdiviziuni ale poliţiei americane.

Oaspeţii au depus flori la Memorialul colaboratorilor Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, căzuţi în timpul conflictului armat din stânga Nistrului, păstrând un minut de reculegere în memoria acestora.

În cadrul vizitei, delegaţia americană a efectuat o excursie în sediul BPDS „Fulger” şi a asistat la lecţiile teoretice desfăşurate conform programului de studiu. Efectivul Brigăzii a demonstrat un şir de procedee de luptă din programul pregătirii fizice şi au prezentat echipamentul din dotare, după care, oaspeţii au vizitat muzeul subunităţii, înscriind în „Cartea de Onoare” un mesaj.

Reprezentanţii Asociaţiei Poliţiştilor Creştini din Statele Unite ale Americii au apreciat înalt nivelul de pregătire profesională şi de consolidare a colectivului, dotarea cu echipament şi atenţia acordată de către conducerea Brigăzii efectivului precum şi participanţilor la conflictul armat de la Nistru din primăvara-vara anului 1992.

Oaspeţii, de asemenea, s-au expus asupra relaţiilor de colaborare stabilite, precum şi asupra posibilităţii organizării unor eventuale vizite bilaterale şi aprofundării schimbului de experienţă pe segmentele de activitate.

La rândul său, conducerea BPDS „Fulger” a mulţumit oficialilor americani pentru conlucrarea productivă şi schimbul activ de experienţă, stabilit între instituţiile de ocrotire ale ordinii publice din ambele state.

La finele vizitei, poliţiştii americani au avut o întrevedere cu efectivul BPDS „Fulger”, în cadrul căreia au discutat pe diverse domenii de activitate.